Hakkımda

Dr. Öğr. Üyesi, Çevre Mühendisi, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü.

Merhaba

Ben Hasan, çevre mühendisiyim; Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünde çalışıyorum. Atık yönetimi, atıktan enerji, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji öncelikli çalışma alanlarım arasında yer alıyor. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), uzaktan algılama, karar verme / karar analizi, programlama ve veri bilimi konularında da çalışıyorum. Ayrıca web tasarımı (HTML, CSS ve WordPress) ve grafik tasarım (Inkscape ve GIMP) ile ilgileniyorum.

Çalışma Alanlarım

Yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar ve biyokütle enerjisi) sürdürülebilir potansiyellerini araştırmak ve atık yönetimi tesisleri, güneş çiftlikleri, rüzgar çiftlikleri ve biyorefinansların çevreye duyarlı planlamasını araştırmak için Coğrafi Bilgi Sistemleri, uzaktan algılama ve karar analizi tekniklerini kullanıyorum. İklim değişikliğinin enerji talebi (ısıtma ve soğutma derece·gün) ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerindeki etkilerine özellikle odaklanıyorum. Daha önce su temini sistemlerinin tasarımı ve su dağıtım sistemlerinin hidrolik modellemesi (EPANET) dahil olmak üzere su temini projeleri üzerinde de çalıştım.

Geçmişim

Doktora ve yüksek lisansımı Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Teknolojisi Programından, lisans derecemi Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden aldım. Lisans derecemi aldıktan iki yıl sonra aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. 1997-2013 yılları arasında Çevre Mühendisliği Bölümünde çalıştım ve çeşitli araştırma projelerinde yer aldım ve eğitim çalışmalarına destek oldum. Bölümdeki başlıca çalışma alanlarım su temini, içme suyu arıtma, atıksu arıtma ve katı atık yönetimi idi.

İlgi Alanlarım

Linux işletim sistemleri hayranıyım ve şu anda Manjaro Linux – KDE ve LinuxMint kullanıyorum. Profesyonel çalışmalarım için QGIS, GRASS GIS, SAGA GIS ve R (ve RStudio) kullanıyorum. ArcGIS Pro, TerrSet, ENVI ve MATLAB çalışmalarım için kullandığım diğer yazılım paketleri.